Etusivulle         Tietoa hoidoista         Hinnasto         Tietoa hieronnasta         Yhteystiedot
LASERHOITO - MR4 Super Pulsed Laser –laitteella

Kyseessä on kivunhoitolaite, jonka avulla voidaan hoitaa monenlaisia kiputiloja ja sairauksia. Näihin kuuluvat muun muassa akuutit ja krooniset kivut, selkäkivut, lihasjännitykset, jännetulehdukset ja tenniskyynärpää. Laserlaitteella voidaan hoitaa paitsi lihaksia, myös niveliä, jänteitä ja kalvoja. MR4 -laserilla voidaan käsitellä ja hoitaa tulehtuneita ihoalueita ja haavoja ja siten nopeuttaa niiden paranemista. Kaiken kaikkiaan laitteelle on yli 300 hoitoaihetta. 

MR4-Super Pulsed Laser on ainoa laserlaite, jolla päästään ihon pinnasta 13 senttimetrin hoitosyvyyteen. Kyse ei siis ole mistään pintahoidosta. LaserStim-säteilijän ja Target-teknologian avulla voidaan skannata kipukohdat, kun samanaikaisesti laser hoitaa vaurioituneita soluja. Hoito on täysin turvallista ja kivutonta, eikä se sisällä mitään riskejä. Varsinaista valmista diagnoosiakaan ei tarvita. 

MR4 -laserhoidon käytöllä kipulääkkeitten käyttöä voidaan ratkaisevasti vähentää, eikä hoidolla ole sivuvaikutuksia. Tämä tehokas kivun lievittäjä on vielä melko uutta teknologiaa Suomessa. Hierontapiste on ainoa koko Päijät-Hämeessä, jolla on käytössä MR4 Super Pulsed Laser –laite. Muilla ei sitä vielä ole. 

Ulkomailla MR4-Super Pulsed Laser on laajalti käytössä yli 3000 sairaalassa ja yli 10 000 yksityisklinikalla, noin 30 eri maassa. Hoitomenetelmä on tuttu myös ammattiurheilumaailmassa. Sen käyttäjiin lukeutuvat ammattilaispelaajat NHL:ssä, KHL:ssä, NBA:ssa tai vaikkapa ManU:n ja Barcelonan jalkapallojoukkueissa. 

Keskeistä MR4 Super Pulsed Laserin toiminnassa: 
• Tilapäistä helpotusta akuuttiin ja krooniseen kipuun 
• Vähentää jäykkyyttä lihaksissa ja nivelissä 
• Vähentää lihaskramppeja ja lisää mikroverenkiertoa 
• Perustuu fotonien ja ionien toimintaan soluissa
• Lähettää fotonisäteitä lihakseen / hoidettavalle alueelle. Menee läpi terveen solun ja pysähtyy vioittuneeseen tai vaurioituneeseen solurakenteeseen ja korjaa sitä
• 25000 mW Super Pulssitoimiset säteet menevät syvälle kudokseen hoitojen yhteydessä
• Toimii 3 eri aallonpituudella (905 nm, 875nm, 660nm) löytyy MR4 konsoli plus sininen valo (470 nm) 
• kannettava hoitolaite, joka on ihanteellinen urheilutapahtumien yhteydessä, sekä ennen ja jälkeen urheilusuoritusta
• 6 hoito hoito-ohjelmaa valmiiksi ohjelmoituna laitteeseen 
• Puoli-teho vaihtoehto vanhus- ja lapsipotilaille 

 

Kuumakivihieronta 

Jo tuhansia vuosia ihmisiä on rentoutettu yhdistämällä kuumat kivet ja hieronta. Kuumilla kivillä ja öljyllä tehtävä hieronta on syvärentouttavaa ja lihasjännitystä laukaisevaa. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista. Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottaen. Lämpimillä kivillä ja öljyllä toteutettava hoitonautinto tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta. Ja mikä voisikaan tuntua ihanammalta syksyn ja talven jäätävillä keleillä, kuin tämä syvänlämpöinen  hieronta!

Kiviterapia ei sovi sydänsairaille, syöpäpotilaille, diabeetikoille eikä alueisiin, joissa on suonikohjuja, akuutti tulehdus, iho ohentunut tai ihon tunto huonontunut. Myös raskaus, tuore leikkaus tai psoriasis ovat esteenä kiviterapialle.

 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on turvallinen, tehokas ja helppo hoito stressiperäisiin vaivoihin, unettomuuteen, jännityspäänsärkyyn, migreeniin, silmärasituksiin, korvien tinnitukseen sekä niska- ja hartia-alueen lihaskireyksiin. Se edistää kokonaisvaltaista kehon ja mielen rentoutumista. Intialainen päähieronta parantaa keskittymiskykyä, edistää lymfakiertoa, päänahan kuntoa ja hiusten kasvua; se elvyttää pään verenkiertoa, jolloin myös aivotoiminta ja ajatukset selkiytyvät. Käsittelyn aikana ja pitkään sen jälkeenkin, mielessä vallitsee syvä rauha ja tyyneys, joiden vaikutukset kestävät jopa 24 – 36 tuntia. 

Hoito tehdään istuvassa asennossa, vaatteiden päältä. Intialaisessa päähieronnassa hierotaan niska-hartiaseutu, pää, kasvot ja korvat. Hoito aloitetaan kevyillä, rauhallisilla, mutta napakoilla hierontaotteilla yläselästä ja olkavarsista. Sen jälkeen käsitellään niskan alue ja kallonraja huolellisesti. Pää hierotaan vaihdellen rauhoittavia ja reippaita otteita. Lopuksi hierotaan vielä korvat ja rentoutetaan kasvot.  

Intialainen päähieronta sopii kenelle tahansa kouluikäisestä vanhukseen; opiskelijoille, päätteen ääressä työskenteleville, niin naisille kuin miehillekin. 

Hoidon esteenä on mm. kuume, pään ruhje, epilepsia, syöpä tai vaikea psoriasis. 

Hoitoon suositellaan tulemaan hiukset puhtaina, aukikammattuna ja ilman muotoilutuotteita. Korut otetaan hoidon ajaksi pois.

Huom. voit valita intialaisen päähieronnan myös lämpimällä jalkakylvyllä!

 

Bambuhieronta

Bambuhieronnassa käytetään bambusta valmistettua hierontaöljyä, joka sisältää erityisen paljon ihoa kosteuttavia ja mineralisoivia ainesosia. Bambuöljyä on yleisesti käytetty hoitamaan kuivaa, stressaantunutta, elotonta ja veltostunutta ihoa. Bambuöljy siis nuorentaa ihoa ja on tehokas myös arpien ja venymäjälkien hoidossa sekä auringonpolttamalle iholle. 

Itse hieronta tehdään eripituisilla bambukepeillä rullaamalla ja liuttamalla, jolloin saadaan suuri ja tehokas kosketuspinta mm. jalkojen alueelle. Bambuhieronta on tehokasta ja aktivoivaa. Hieronta on tarkoitettu sekä kasvoille että vartalolle ja voidaan tehdä paikallisesti tietylle alueelle tai kokovartalolle. Bambuhieronta ei ole vain ns. hemmotteluhoitoa, vaan se on tehokas lihaskireyksiä poistava hieronta, joka sopii myös urheilijoille. Bambukepeillä ja paineen avulla hieronta edistää lymfakiertoa ja aktivoi verenkiertoa. Bambuhieronta tehdään useimmiten kokohierontana, jolloin hierotaan myös vatsa. Bambuhieronta onkin erinomainen myös selluliittihoidoissa, koska se aktivoi nestekiertoa tehokkaasti. 

Bambuhierontaa voidaan käyttää klassisen hieronnan apuna haluttaessa, lisämaksu 5,- €.

 

Dionysos -valkoviinihieronta

Ylellinen valkoviini -vartalohoito auttaa säilyttämään ihon nuorekkuutta ja poistaa stressiä! 

Valkoviinivartalohoidon tavoitteena on puhdistaa ja kirkastaa ihoa, virkistää mieltä ja tehostaa aineenvaihduntaa. Hoitoon kuuluu vartalon kuorinta ja hieronta kevyesti lämmitetyllä viinirypäleensiemenöljyllä (hoidon voi tehdä valinnan mukaan ylävartalolle tai vaihtoehtoisesti kokovartalolle). Hierontahoito  viimeistellään kosteuttavalla ja antioksidantteja sisältävällä valkoviinivartalovoiteella (wine-therapy). Ja koko hoidon kruunaa vielä viileä silmähaude sekä lasillinen valkoviiniä. Dionysos –hoito on suunniteltu esim. polttari-, juhla- tai morsiusryhmille hemmotteluhierontana.

 

Rentouttava SPA-hieronta

Spa-hieronnan tarkoitus on saada keho ja mieli rentoutumaan. Se on yhdistelmä rauhoittavasta korvakynttilähoidosta sekä aromaattisesta kynttilähieronnasta. Hoitoon kuuluu rauhallinen ympäristö kauniin musiikin kera. 

Korvakynttilähoito on kivuton ja luonnollinen korvien puhdistushoito, joka irrottaa korvakäytävästä vahaa. Se voi paitsi parantaa kuuloa, auttaa myös huimaukseen, korvien soimiseen, poski- ja nenäonteloiden tukkoisuuteen, päänsärkyyn ja migreeniin. Korvakynttilähoito virkistää paikallista aineenvaihduntaa ja hoidolla on erittäin rentouttava ja rauhoittava vaikutus. 

Hemmotteleva kynttilähieronta tehdään klassiseen hierontaan perustuvilla, mutta erittäin kevyillä otteilla. Kynttilähieronnassa käytetään hierontaöljynä kynttilästä sulatettua hoitavaa ja aromaattista luonnon öljyä. Voit valita ihoa uudistavan laventeli-ruusupuun, virkistävän kookos-mintun tai hoitavan appelsiini-sitruunaruohon. Kaikki nämä ovat miellyttävän tuoksuisia ja jättävät ihon silkinpehmeäksi ja kimmoisaksi. Kynttilähieronta on erittäin rentouttava hoito ja lämmin kynttiläöljy tekee tästä hieronnasta ylellisen. Tämä aisteja ja ihoa ravitseva spa-hoito takaa unohtumattoman kokemuksen!

 

Imukuppihieronta (kuivakuppaus) kosmeettiseen selluliittiin

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto, josta on apua mm. kosmeettisen (eli näkyvän) selluliitin poistoon. Imukuppihieronnassa ei tehdä haavoja eli se on veretöntä, mutta ei aivan kivutonta. Hieronta suoritetaan erikokoisilla silikonisilla imukupeilla. Kuppi asetetaan rasvatulle iholle niin, että kupin sisään syntyy alipaine. Muodostuneen alipaineen avulla kudosta nostetaan hieman ylöspäin ja imukuppia liu’utetaan ihon pintaa pitkin useita kertoja. Tämä saa aikaan elimistössä erittäin voimakkaan aineenvaihdunnan, verenkierron sekä lymfanestekierron vilkastumisen. Kudokset saavat joustavuutta, kuona-aineet poistuvat ja puristuksiin joutunut rasvakerros tasaantuu. (Selluliitin muodostuminen johtuu kudosten heikentyneestä aineenvaihdunnasta). Kosmeettista selluliittia käsitellään erityisesti ongelma-alueilta, joita voivat olla mm. reidet, pakarat tai vyötärön seutu (huom. ei suonikohjualueilta). Hoidon alussa selluliittina näkyvät muhkurat saattavat ensin näyttäytyä pahemmin, kunnes ne alkavat kadota kokonaan. Näkyvästä selluliitista jää jäljelle vain puristelulla esiin saatava osa. 

Selluliitin poistamiseen on olemassa monia erilaisia hoitoja, joista imukuppihieronta on kuitenkin osoittautunut erittäin tehokkaaksi ja hyväksi menetelmäksi. Tulokset selluliitin poistamisesta riippuvat hyvin paljon alkutilanteesta; asiakkaan iästä, rasvan määrästä ja kuinka pitkältä ajalta rasvaa on kertynyt. Hoidon alussa saattaa muodostua mustelmia ja iho punoittaa jonkin aikaa. Käsittelyyn tottuu kuitenkin pian ja kosmeettista selluliittia tuleekin aluksi käsitellä jokatoinen päivä vähintään parin viikon ajan. Eli tämä hoito on sellainen, johon asiakkaan tulee sitoutua 2 – 3 viikon ajaksi, noin 15 minuuttia kerrallaan. Kaikki ajat varataan valmiiksi 2 – 3 viikkoa eteenpäin parhaan hoitotavoitteen saavuttamiseksi. 

Hoidon päätteeksi on tärkeää nauttia paljon nestettä lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron takia!

 

Ruusuinen jalkakylpy & hieronta jaloille

Hemmotteleva ruusujalkakylpy sisältää Kuolleenmeren suolaa, ruusunlehtiä ja ruusuöljyä. Tuoksuvan jalkakylvyn jälkeen jalat  kuoritaan ruususuolalla. Lopuksi jalat rasvataan ylellisellä ruusuvoiteella sekä hierotaan hyvin. Lopputuloksena on ihanan kevyet, pehmeät ja tuoksuvat jalat. Tämä on varsinkin äitien suosikkihoito keväällä! Ruusut & ihana kevät!

 

 

REIKI – energiahoito

Reiki –sana tulee japanin kielestä. Rei tarkoittaa: mieltä, henkeä ja Ki tarkoittaa: elämän energiaa. Reiki energia on vaaratonta ja puhdistavaa elämänenergiaa. Reikihoito on tämän energian kanavoimista hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Oma energiasi lisääntyy, kehon vaivat helpottuvat ja mieli tasapainottuu. 

Energiahoito sopii mm.
• kun haluat rentoutua
• jos sinulla on stressiä
• kun haluat elämääsi tasapainoa
• jos kärsit unettomuudesta
• jos sinulla on erilaisia jännitys- tai kiputiloja


Energiahoito tehdään hoitopöydällä; sinulla on vaatteet ylläsi ja hoitajan kädet koskettavat kevyesti kehoasi, jolloin käsien kautta kulkeva energia aktivoi kehon energiakeskuksia ja mieli tasapainottuu. Jos esimerkiksi olosi on väsynyt, hoito tasapainottaa antamalla lisäenergiaa. Levottomalle mielelle se taas tuo lisää levollisuutta. 

Hoitoon on varattava vähintään 80 minuuttia aikaa, jonka jälkeen voit itse niin halutessasi, käydä läpi vielä tunteitasi hoitajan kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. 

 

 


Hierontapiste Eeva, (c) Pekka Rautiainen, 2011 - 2018, v.2.03