Etusivulle         Tietoa hoidoista         Hinnasto         Tietoa hieronnasta         Yhteystiedot


TIETOA HIERONNASTA 

Onko sinulla usein päänsärkyä? Tuntuuko niskasi kipeältä? Hieronnalla voidaan vaikuttaa niska-hartiaseudun vaivoihin, yölliseen sormien puutumiseen, huimaukseen ja moneen muuhun nimenomaan lihasperäiseen ongelmaan. Aktiivisesti liikkuville ihmisille hieronta on osana lihashuoltoa, toisille hetki rauhoittua ja rentoutua. 

Tarjoamani hierontapalvelut perustuvat klassisen hieronnan otteisiin. Niiden laji, määrä ja varsinkin voima vaihtelevat asiakkaan mukaan. Lihaskireyksissä käytän monesti myös mobilisoivaa hierontaa, jossa liikkeen avulla saadaan kudosta tai lihasta venymään.  

Osa-, puoli- ja kokohieronnat
Tarpeesi määrittää, tehdäänkö osa-, puoli- vai kokohieronta. Hieronta-ajan puitteissa voidaan käsitellä esimerkiksi niska-hartiaseutu, alaraajat tai kokovartalo. Yleisin/suosituin hieronta-aika lienee 50 minuuttia. Ensimmäisellä käyntikerralla on hyvä varautua siihen, että teen asiakashaastattelun sekä ryhti- ja liikkuvuustestit, jotka vievät jonkin aikaa varsinaisesta hieronta-ajasta.
Osahieronta (25 minuuttia) voi sisältää esimerkiksi niska-hartiaseudun hieronnan tai käsi- ja päähieronnan.
Puolihieronta (50 minuuttia) voi sisältää esimerkiksi selän ja niska-hartiaseudun tai jalat ja pakarat.
Kokohieronta (80 minuuttia) voi sisältää koko vartalon tai kipu-/ongelma-alueen tehokäsittelyn. 

Hieronnassa pintakudokset voivat tulla hieman kosketusaroiksi, mutta se menee ohi päivässä parissa, tuoden mukanaan entistä kevyemmän ja paremman olon. Hieronnan jälkeen on hyvä jatkaa rentoutuen. Koska hieronnassa aineenvaihdunta lisääntyy ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle, on sen jälkeen suositeltavaa juoda reilusti puhdasta vettä. Myös saunominen ja venyttely ovat suositeltavia hieronnan jälkeen. 

Kenelle hieronta sopii?
Hieronta sopii lähes kaikille. Hieronta on hyvä lihaskireyksiä ja kipuja vähentävä ja ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Hieronnan myötä lihaksistossa oleva aineenvaihdunta lisääntyy, lihaskudos venyy ja kehon omat paranemismekanismit aktivoituvat. Hieronta on erityisen suositeltavaa: näyttöpäätetyöskentelijöille, aktiiviliikkujille, seisoma- ja istumatyötä sekä raskasta fyysistä työtä tekeville, jos on kipuja tai kireyttä selässä, niskassa tai hartianseudulla tai turvotusta alaraajoissa työpäivän jälkeen. Hieronta on oiva hoitomuoto työssäjaksamisen ylläpitämiseen. Hierontaan voi toki tulla myös, jos haluaa vain hemmotella itseään. 

Hieronnan vasta-aiheet
Ennen hierontaan hakeutumista, on hyvä ottaa huomioon hieronnan vasta-aiheet eli elimistön sellaiset tilat, jolloin hieronta ei ole hyväksi. Esimerkiksi: akuutti tulehdus, ihotaudit, syöpä, laskimotukokset, aktiivinen nivelreuma, tuore urheiluvamma, verenvuototauti. Myös humala, krapula ja kuume ovat este hieronnalle. 

Miksi koulutettu hieroja?
Koulutetun hierojan ammattitaito perustuu noin vuoden mittaiseen koulutukseen sekä valtakunnallisesti asetettujen kriteerien mukaisiin näyttötutkintoihin. Tutkinnon suoritettuaan hieroja merkitään Sosiaali- terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran rekisteriin. Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö ja hänen toimintaansa ohjaavat määrätyt lait ja asetukset. Suoritin oman koulutetun hierojan tutkintoni Lahden hierojakoulussa maaliskuussa 2011. Toimin tällä hetkellä osa-aikayrittäjänä ja kuulun Päijät-Hämeen yrittäjiin. Olen tehnyt toiminnastani ilmoituksen Etelä-Suomen lääninhallitukselle ja minulla on myös potilasvakuutus. Koulutan itseäni jatkuvasti ja toivon, että näillä tiedoillani voisin auttaa asiakkaitani mahdollisimman hyvin. 


Hierontapiste Eeva, (c) Pekka Rautiainen, 2011 - 2018, v.2.03